Recept na pravé americké cookies

Štandardný

Recept na americké cookies

Plnenie 10 „nezvyčajných“ aktivít na leto sa blíži ku koncu, a pre krátkosť času realizácie som sa rozhodol, že spravím americké cookies, o ktoré sa s vami podelím minimálne s receptom a nejakými fotkami. Touto úlohou nahrádzam výrobu syra, ktorú som úspešne zvládol pred 2 rokmi, tento rok mi čas nevydal. Syr vyrobím pravdepodobne na jeseň. Mám osvedčený recept spolu s nejakými vylepšeniami.

cookies

Čo potrebujete (ingrediencie):

170 g masla

100 g hnedého cukru

100 g kryštálového cukru

1 balíček vanilkového cukru (alebo domáci vanilkový cukor)

300 g hladkej múky

2 vajcia

1/2 balíčka prášku do pečiva

2 lyžice mlieka

320 g kvalitnej čokolády 

+ to čo som dal naviac ako prilepšenie receptu – za hrsť a pol nasekaných ovsených vločiek a za hrsť nasekaných vlašských orechov.

+ domáca vanilková esencia

Ako na to? (postup):

Postup je veľmi jednoduchý. Maslo vyšľahajte s cukrom, kým sa obe ingrediencie nespoja. Potom pridajte 2 lyžice mlieka a 2 vajcia. Mliekom a vajciami si zmes zriedite. Túto zmes si vyšľahajte ešte na jednu konzistentnú riedku hmotu. Do múky pridajte 1/2 balíčka kypriaceho prášku a štipku soli. Do riedkej zmesi pridajte múku zmiešanú s kypriacim práškom a štipkou soli. Pridajte to po častiach, lepšie a ľahšie sa vám to premieša. Na samotný koniec pridajte nasekanú čokoládu na väčšie kúsky. Väčšie kúsky sa vám neprepália a lepšie chutia. Vypracovanú hmotu dajte na 10 minút schladiť do chladničky, lepšie sa vám bude pracovať s tuhšou hmotou.

Rúru si predhrejte na 200°C, pred vložením plechu ju stiahnite na 170°C a pečte ich cca. 13-15 minút na plechu a papieri na pečenie.
Z tejto dávky by vám malo výjsť cca. 45 kúskov nádherných amerických cookies. Na papier ich môžete formovať cez polievkovú lyžicu. Na 3/4 polievkovej lyžice stačí dať hmotu, čím získate cookies o rozmeroch cca. s priemerom 6 cm. Po vybratí z rúry ich ešte nechajte chvíľu na plechu dopiecť.

Ak píšem americké cookies, tak to píšem nielen kvôli typickému receptu, ale aj z dôvodu, že som pridal namiesto časti čokolády čokoládové „čipsy“ s karamelovými kúskami (Toffee), ktoré som si doniesol minulé leto z USA. Čokoládové „čipsy“ Heath s karamelom. Vynikajúca pochúťka vhodná do cookies aj do muffinov, a ako originálne čokoládky sú tiež vynikajúce.

.

Comments

comments

Leave a Reply