Recept na čokoládovo-pepermintové brownies

Štandardný
Čokoládovo-pepermintové brownies
Včera aj dnes ste ma žiadali o recept na tieto skvelé brownies. A oni aj dokonca sú skvelé.  Ešte som si nejaký ten kúsok pošanoval na zajtra do práce. Veď nech si osladíme trochu život, nie?

Za tento recept ďakujem svojej kolegyni, ktorá mi poskytla tento recept. Keď ich doniesla do práce, neušiel sa mi ani kúsok, pretože ľuďom zachutili riadne. A tak si myslím, že to vraví za všetko. Začnem najskôr surovinami, pretože bez nich to nepôjde.

Ingrediencie:

– 180 g masla
– 180 g tmavej čokolády
– 80 g hladkej múky
–  40 g kakaa
– 2 balíčky Pepermintiek od Orionu (alebo použite 100 g obyčajnej čokolády a budete mať čisto čokoládové brownies)
– 3 vajcia
– 270 g hnedého cukru (Viem, že vás to vydesí, že tam ide tak veľa cukru, ale nepodvádzajte a dajte tam všetok, teraz nie je čas na diétu! 😀 Tá tona cukru je tam totižto veľmi dôležitá, aby tie brownies mali tú správnu žuvačkovitú a vláčnu konzistenciu!)
– 2 ČL pepermintového extraktu, prípadne arómy (nemusí byť, pretože na Slovensku sa ťažko zháňa, stačia aj tie pepermintky)

Postup:

Veľmi jednoduchý postup. 3 vajíčka vymiešate s cukrom do zlatistej peny na najvyšších otáčkach. Medzitým si dáte rozpustiť maslo s čokoládou. Maslo nemusí byť vriace, stačí aby sa v ňom dokázala roztopiť čokoláda. Použite tmavú čokoládu, lepšie to chutí a je to aj zdravšie ;).Čokoládu s maslom spojte do jednej hmoty a nechajte schladiť na nižšiu teplotu (aby sa vajcia nezrazili). Odvážte si múku a kakao. Kakaa tam ide naozaj veľa. 40 gramov dobrého kakaa je skutočne dosť, ale tu platí, že neoplatí sa šetriť.Teraz pridajte do vajíčkovo-cukrovej peny čokoládovú zmes. Dobre premiešajte, ale opatrne, aby zmes nestratila svoj objem. Nakoniec pridajte múku s kakaom. Zmes sa stane tuhšou. To je dobré znamenie. Také to má byť. Na koniec pridajte dva balíčky pepermintiek nakrájaných na 1/4.

Niekoľko postrehov:
Plech použite menší, nie typický veľký. Ja som použil menší a oplatilo sa. A samozrejme, papier na pečenie, z neho to ide veľmi dobre dole. Celú hmotu vylejte (ona sa nebude liať, lebo je dosť tuhá, bude sa skôr naťahovať) na plech, do ktorého dáte papier na pečenie. Rúru si predohrejte na 180°C.Pečte cca. 25 minút pri 180°C. Trik so špajlou, … tu neplatí, pretože zmes je plná čokolády, ktorá stuhne iba keď brownies vychladnú. Povrch brownies by mal získať jemnú „kôrku“, ktorá chutí skvele, ale stred ešte viac.Po upečení nechajte plech chvíľu odstáť. Bude sa ľahšie krájať a nespálite si jazyk od horúcej roztopenej čokolády.Dobrú chuť Vám prajem 😉

V prípade otázok sa neostýchajte mi napísať, rád poradím ak budem vedieť.
Recept na pravé americké cookies

Zdroj: kolegyňa a http://goo.gl/6rbgc

.

Comments

comments

Leave a Reply